Opereren en chirurgie - Dierenartsenpraktijk Dwingeloo Appelscha

Wij beschikken over een aparte operatiekamer binnen onze praktijk. Hier zijn wij bijna dagelijks aan het opereren waarbij er veel verschillende soorten operaties kunnen worden uitgevoerd. Door gebruik te maken van moderne apparatuur kunnen wij de narcose van uw dier goed bewaken en indien nodig bijsturen. Ook kunnen we hiermee bijvoorbeeld de ademhaling van uw dier ondersteunen als de patiënt deze niet zelf goed onder controle heeft. Door deze nauwkeurige begeleiding van de anesthesie kan de patiënt op een zo veilig mogelijke manier in slaap worden gehouden, zodat de dierenarts goed zijn of  haar werk kan doen. De meest voorkomende operaties die wij uitvoeren zijn de castraties en sterilisaties van de hond, kat en het konijn.

Ook buigen wij ons regelmatig over allerlei verschillende soorten tumoren aan het lijf, de kop of de poten. Deze kunnen soms erg groot worden en dan kan een operatie soms lang duren. Onze dierenartsen zijn uitgebreid geschoold in de diverse chirurgie technieken en houden deze kennis en kunde op peil door het regelmatig volgen van nascholing.

Voor bepaalde operaties maken wij gebruik van een externe chirurg, die bij ons in de praktijk komt om deze uit te voeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan laparoscopie, orthopedie of uitgebreide weke delen chirurgie. Ook verwijzen wij soms patiënten door voor dergelijke operaties naar klinieken in de regio. Dit gaat altijd in overleg met de eigenaar.