Opname
– alles voor uw dier –

Terug naar homepage

Opname en kattenpension - Dierenartsenpraktijk Dwingeloo Appelscha

Soms is het nodig dat een dier langer bij ons blijft. De eigenaar gaat dan naar huis en de patiënt komt in onze opnameruimte. Hier kunnen wij de patiënt goed in de gaten houden en 24-uurs zorg aanbieden. Daarbij kunnen wij bijvoorbeeld een dier aan een infuus houden, regelmatig medische zorg bieden, meerdere keren per dag onderzoeken en/of in de gaten houden hoe het gaat.

Los van alle medische zorg vinden wij het ook heel belangrijk dat een hond, kat of konijn/knaagdier dat bij ons verblijft zo min mogelijk stress ondervindt. We geven de dieren veel aandacht en zorgen dat er regelmatig contact is met de patiënt.

Ook kunnen wij de lichaamstemperatuur nauwkeurig sturen door indien nodig gebruik te maken van externe warmte via een lamp of onderlegger.

Uiteraard zorgen wij ook dat er gedurende de opname hoogwaardige voeding wordt verstrekt en dat het dier continu wordt verschoond, wordt uitgelaten en alle verdere zorg krijgt die nodig is. Natuurlijk is het altijd fijner om thuis te zijn, maar als het dan toch nodig is om bij ons te blijven, dan streven we naar een zo natuurlijk mogelijke omgeving. En als het nodig is komen wij ook ’s avonds en ‘s nachts enkele keren kijken bij uw dier.

In onze locatie Appelscha hebben wij een compleet kattenpension ingericht, ook speciaal voor dieren die voor langere tijd blijven als de eigenaar afwezig is.