Rontgenonderzoek

Terug naar homepage

Digitale Rontgen - Dierenartsenpraktijk Dwingeloo Appelscha

Een ongeluk zit in een klein hoekje. En dat geldt ook voor onze huisdieren. Door een val, een aanrijding, een vechtpartij of een ander trauma kan uw dier zich verwonden. Om goed in beeld te brengen hoe groot de schade is, kunnen we een röntgenfoto maken. Dit kan ons helpen om een goed behandelplan op te stellen.

Ook bij bepaalde aandoeningen, zoals benauwdheid, stijfheid van gewrichten of bij een vermoeden van kanker. kunnen wij een röntgenopname maken om een beter beeld te krijgen van de situatie. Dit kan heel belangrijk zijn omdat we pas een goede diagnose kunnen stellen als we weten wat er speelt.

Soms is het nodig om een dier dat niet goed meewerkt bij het maken van de foto een klein roesje te geven. Dit gaat altijd in overleg met de eigenaar.

Nadat de foto’s zijn gemaakt, nemen wij uitgebreid de tijd om de foto te beoordelen en om deze door te spreken met de eigenaar. Wij vinden het heel belangrijk dat u goed inzicht krijgt in wat er speelt omdat u pas dan een goede beslissing kunt nemen voor een eventuele behandeling van uw dier. Soms sturen wij de foto’s die wij maken op naar een specialist, bijvoorbeeld een orthopeed, voor een second opinion of voor een doorverwijzing bij complexe aandoeningen.