Seniorenbegeleiding

Terug naar homepage

Seniorenbegeleiding - Dierenartsenpraktijk Dwingeloo Appelscha

Net als bij mensen zien we ook bij onze huisdieren dat met de ouderdom de gebreken ontstaan. Stramheid, gedragsveranderingen, veranderingen in het eten en drinken en gewichtsverlies zijn bijvoorbeeld signalen die kunnen wijzen op bepaalde ouderdomsziekten. Verder is ook bij dieren de ziekte kanker veel voorkomend. En net als bij mensen is dit meestal op latere leeftijd.

Via de jaarlijkse gezondheidscontrole proberen we in een vroeg stadium bepaalde ziektebeelden te herkennen. Maar ook de informatie die de eigenaar ons geeft is erg belangrijk. Binnen onze praktijk kennen wij veel verschillende mogelijkheden om via uitgebreid onderzoek bepaalden ziekten aan te tonen of uit te sluiten.

Bij veel ouderdomsklachten kunnen we een hoop betekenen voor uw dier. Uw hond of kat kan bijvoorbeeld veel baat hebben aan een aangepaste voeding of speciale supplementen voor bijvoorbeeld de gewrichten. Maar ook zijn er diverse medicamenten te verkrijgen voor gedragsveranderingen zoals dementie.

Als uw dier echt een ouderdomsziekte ontwikkelt, zoals suikerziekte, nierfalen of problemen met de schildklier, dan kunnen wij met onze diagnostiek en behandelmogelijkheden binnen onze eigen praktijk vaak veel betekenen voor het welbevinden van uw dier.