Dierbenodigdheden

Terug naar homepage

Vachtverzorging - Dierenartsenpraktijk Dwingeloo Appelscha

DeĀ trimsalon is eenĀ onderdeel van onze praktijk. Dagelijks ontvangen wij hier honden, katten en soms ook konijnen. Onze gediplomeerde trimsters beheersen diverse technieken en zij zijn op de hoogte van de diverse ras standaarden. Maar het is uiteraard ook mogelijk om uw dier in een zelf gekozen model te brengen, zo lang dit tenminste het welzijn van het dier ten goed komt. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden wordt met de vachtstructuur van het dier.

Wij vinden dat de trimsalon een goede aanvulling is op de dierenartsenpraktijk, omdat de vachtverzorging een belangrijk aspect is voor het behoud van de gezondheid van uw huisdier.

Daarnaast is het een voordeel om de dierenartsenpraktijk en de trimsalon gecombineerd te hebben. Als de trimster op de trimtafel een huidprobleem of andere aandoening (ogen, oren, nagels, gebit) tegenkomt, dan is het mogelijk om overleg te plegen met een dierenarts. Andersom geldt hetzelfde, de dierenarts kan u doorsturen naar de trimsalon voor de behandeling van een huid- en of vachtprobleem.

Het is ook mogelijk om bij ons uw hond te laten wassen, zonder dat uw huisdier verder getrimd wordt. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld zelf geen gelegenheid hebt en een wasbeurt wel nodig is. Denk hierbij ook aan medicinale shampoos.