Voedingsconsulente

Terug naar homepage

Voedingsadvies - Dierenartsenpraktijk Dwingeloo Appelscha

Voor een goede gezondheid van uw hond of kat is een goede voeding belangrijk. Eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen zijn in de juiste verhoudingen noodzakelijk om te kunnen leven en functioneren. Het is mogelijk de voeding zó samen te stellen dat het aan deze behoeften voldoet, maar een foutje is zo gemaakt en kan grote gevolgen hebben voor de ontwikkeling en gezondheid van uw dier. Het is dan ook gemakkelijker en veiliger om een fabrieksmatig bereid voer te geven, waarbij je er zeker van kunt zijn dat alles wat de hond of kat nodig heeft er in zit.

Het is niet altijd gemakkelijk de kwaliteit van fabrieksvoeders te beoordelen, omdat de verpakking niet altijd voldoende informatie bevat en geen kwaliteitsclaims mag bevatten. De hoeveelheid geproduceerde ontlasting is echter een goede graadmeter voor de kwaliteit van het voer en over het algemeen kun je dan ook stellen dat de kwaliteit van het voer matiger wordt naarmate de hond meer ontlasting produceert. Uitzondering hierop zijn ‘light’voeders en andere vermageringsdiëten.

Naast het type en merk is het belangrijk dat het voer past bij het levensstadium waarin je hond of kat zich bevindt. Pups hebben een andere voedingsbehoefte dan volwassen honden. En senioren kennen weer hun eigen specifieke voeding. Wij adviseren u graag in de keuze van een voeding voor uw hond of kat.

Dierenartsenpraktijk Dwingeloo heeft de keuze gemaakt om als standaard voeding gebruik te maken van de lijn SPECIFIC®. De SPECIFIC® voedingen van Dechra zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met dierenartsen, biologen en voedingsdeskundigen. Het SPECIFIC® assortiment bestaat uit onderhoudsvoedingen voor gezonde honden en dieetvoedingen voor het ondersteunen van medische aandoeningen. Om er zeker van te zijn dat u altijd de juiste voeding voor uw hond krijgt, is SPECIFIC® exclusief verkrijgbaar bij dierenartsen. Ook maken wij veel gebruik van de dieetvoedingen van ROYAL CANIN®. De keuze is afhankelijk van wat het beste past bij het dier en bij de eigenaar. Onze voedingsdeskundigen vertellen u graag meer over de mogelijkheden.